Geschiedenis

In de eerste helft van deze eeuw stichtte Gerard Geyskens, grootvader van de huidige Afgevaardigde-Bestuurder AXEL GEYSKENS, de Bloemmolens van Beringen. Het werd een eenmanszaak met 5 personen in dienst.

In 1958 kwam men op het idee om naast bloem ook veevoeders te maken die met zo weinig mogelijk tussenpersonen verkocht worden aan de verbruiker. In de loop der jaren werd aan deze bedrijvigheid een proefbedrijf met zeugen en mestvarkens aan toegevoegd dat tot enkele jaren geleden 25 ton vlees per week produceerde.

Op 1 oktober 1968 wordt de N.V. Bloemmolens en Veevoeders Geyskens gesticht met Paul Geyskens als Afgevaardigd - Bestuurder en gaat men zich toeleggen op export.

Op het moment dat Johan Geyskens labo- en productieverantwoordelijke is, we schrijven 1977, ziet hij op enkele maanden de hele bedrijfs-top wegvallen. Hij besluit om het bedrijf over te nemen.

In 1977 is men zich gaan toeleggen op industriële bakkerijen. Binnen het bedrijf, dat in dat jaar volledig werd geherstructureerd, is men op zoek gegaan naar nieuwe pijlers waarop men zou kunnen steunen. Er werd druk gezocht naar nieuwe formules. Op een bepaald ogenblik is men dan terecht gekomen bij de ganzen- en eendenlevers. Vanaf 1982 werd er gedurende 3 jaar alles over het onderwerp verzameld en men ging zelfs in Frankrijk, Polen, Hongarije en Israël kijken hoe de kweek en productie gebeurde.

Sinds 1985, is men dan effectief begonnen met het verkopen van ganzen- en eendenlevers. Over de jaren zijn deze producten uitgebreid met het volledige gamma voor de gastronomie, met een toelevering over gans Vlaanderen.

In 1999 nemen we de industriële beenhouwerij Astraco in Hasselt over. Op deze manier kan de productie van de foie gras bereidingen op dezelfde site gebeuren als de maatversnijdingen vlees voor de horeca.

In januari 2015 starten we met de bouw van een nieuw complex, waarin de groothandelsactiviteit van Geyskens Delikatessen en de productieactiviteit van Astraco, verenigd worden onder één dak én onder één vennootschap: GEYSKENS DELIKATESSEN NV. Eind juni 2016 worden de gebouwen opgeleverd.